Cizrnové kari s kuřecím masem a rýží

  cas kari kal kari

Kari je prostě závislost! Tohle koření překvapivě není původem z Indie, jak jste si doteď asi všichni mysleli (včetně nás), ale z Velké Británie. Díky výrazné chuti a specifické barvě dokáže zcela pozměnit celé jídlo a povýšit ho na úplně jinou úroveň, stejně jako tomu je u tohoto receptu.

Fitnessáci jsou tak nějak spojeni s kuřecím a rýží. Jíst to ale každý den? To je trochu nuda, ne? Co to takhle trochu okořenit! Recept je extrémně jednoduchý a zabere mám maximálně 20 minut.

Cizrnové kari s kuřecím masem a rýží

Na tento recept budeme potřebovat:

  • 130g kuřecího masa
  • půlku cibule
  • 80g cizrny v plechovce
  • kari koření 
  • mléko (obyč nebo kokosové)
  • sůl, pepř, olej (5ml)
  • příloha (rýže, 40g)

WhatsApp Image 2021-09-26 at 20.06.46

 

Postup:

 Jako první si dáme vařit přílohu, v našem případě rýži. Nakrájíme si půlku cibule na kostičky, stejně tak i kuřecí maso, které ještě osolíme, opepříme a přidáme větší množství kari. Na pánvi s trochou oleje (nebo olejem ve spreji - lepší varianta) si osmahneme do zlatova cibulku, dále přidáme maso a cizrnu. Necháme zhruba 3-5 minut pracovat na pánvi, dokud nebude maso orestované.

 WhatsApp Image 2021-09-26 at 20.06.47 WhatsApp Image 2021-09-26 at 20.06.47 (1)

V posledním kroku přilejte malé množství mléka (méně než 1 dcl) a na slabším plameni si to nechte zredukovat na omáčku. Tip -  pokud chcete, hodťe tam kousíček másla (5-10g), omáčka tím krásně zhoustne. Jídlo můžete dokořenit ještě kurkumou, pro milovníky zázvoru bych se nebála ani toho.

To je vše, přejeme vám dobrou chuť! :)

 

Zpět do obchodu