Kari je prostě závislost! Tohle koření překvapivě není původem z Indie, jak jste si doteď asi všichni mysleli (včetně nás), ale z Velké Británie. Díky výrazné chuti a specifické barvě dokáže zcela pozměnit celé jídlo a povýšit ho na úplně jinou úroveň, stejně jako tomu je u tohoto receptu.
Fitnessáci jsou tak nějak spojeni s kuřecím a rýží. Jíst to ale každý den? To je trochu nuda, ne? Co to takhle trochu okořenit! Recept je extrémně jednoduchý a zabere mám maximálně 20 minut.
Cizrnové kari s kuřecím masem a rýží
Na tento recept budeme potřebovat:
- 130g kuřecího masa
- půlku cibule
- 80g cizrny v plechovce
- kari koření
- mléko (obyč nebo kokosové)
- sůl, pepř, olej (5ml)
- příloha (rýže, 40g)
Postup:
Jako první si dáme vařit přílohu, v našem případě rýži. Nakrájíme si půlku cibule na kostičky, stejně tak i kuřecí maso, které ještě osolíme, opepříme a přidáme větší množství kari. Na pánvi s trochou oleje (nebo olejem ve spreji - lepší varianta) si osmahneme do zlatova cibulku, dále přidáme maso a cizrnu. Necháme zhruba 3-5 minut pracovat na pánvi, dokud nebude maso orestované.
V posledním kroku přilejte malé množství mléka (méně než 1 dcl) a na slabším plameni si to nechte zredukovat na omáčku. Tip - pokud chcete, hodťe tam kousíček másla (5-10g), omáčka tím krásně zhoustne. Jídlo můžete dokořenit ještě kurkumou, pro milovníky zázvoru bych se nebála ani toho.
To je vše, přejeme vám dobrou chuť! :)